Obaman ensimmäiset 100 päivää

Oikeiston pelottelijat väittivät viime tammikuussa, että ”Amerikka on raunioina ens. 100:n päivän kuluessa joko terroristihyökkäyksen tai talouskriisin vuoksi, joita Obama ei kykene mitenkään hallitsemaan.”

No, mikä nyt on raunioina? Yllätyksien yllätys: republikaanipuolue on raunioina!

Maaliskuussa 21% amerikkalaisista identifioi itsensä republikaaniksi ja 35 % demokraatiksi.  38% luokitteli itsensä sitoutumattomaksi ja loput 6 % eivät  ilmaisseet kantaansa. Viime vuoden maaliskuussa vastaavat luvut olivat 28% R, 35% D ja 31% sittareita.

Eilen Pennsylvanian  veteraanisenaattori Arlen Specter ( 79 v.) ilmoitti loikkaavansa demokraatiksi.  Hän perusteli tekoaan republikaanien liian oikeistolaiseksi muuttuneella politiikalla, jota hän maltillisen (moderate) linjan suosijana ei enää voi tukea.

Tässä on asian ydin: maltilliset lähtevät GOP (Gullible Old People) -puolueesta, jolloin sinne jää enää entistäkin oikeistolaisempia, entistäkin iäkkäämpiä ja entistäkin etälävaltiolaisempia ihmisiä jäljelle.

Tämä trendi merkitsee GOP:n marginalisoitumista vaikutusvallaltaan alueellisesti rajalliseksi, jolloin valtakunnallisten vaalien voittaminen on käytännön mahdottomuus. Tämä johtaa ikuiseen vähemmistöasemaan.

Republikaanien ajautumista itsetuhon tielle ei tietenkään voi lukea yksinomaan Obaman ansioksi. Väkevää apua hän sai edellisen 8:n vuoden ajan riehuneelta Texasin tuholaiselta George W. Bushilta, joka melkein tuhosi koko USA:n niin taloudellisesti poliittisesti kuin moraalisestikin.

Mutta vain melkein. Eli tämänkin projektinsa Dubya tumpeloi.

0 Responses to “Obaman ensimmäiset 100 päivää”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: