6-pack. Repikää siitä, jästit!

Kataisen hallituksen kokoonpanossa ei ole ihmeellistä se, että kokkareet ja vassarit ovat samassa porukassa. Tämähän tukee  paradoksaalisen hyvin oppositioon jättäytyneen ( eikä jätetyn) Soinin perusväitettä  ”vanhojen puolueiden samankaltaistumisesta selkärangattomiksi takinkääntäjiksi”.

Soini jättää huomioimatta tuossa kuitenkin sen, että vaalien edellä käytetty retoriikka ei ole enää käyttökelpoista vaalien jälkeen hallitusohjelmaa kirjoitettaessa. Silloin rulettaa Realpolitik: jos sanoo A (me halutaan hallitukseen), on sanottava myös B (me hyväksytään hallitusohjelman kompromissit). Munakasta ei voi tehdä rikkomatta munia eikä hallitusohjelmaa rikkomatta joitain vaalilupauksia. Paitsi jos omalla puolueella on enemmistö eduskunnassa ja sitähän Soinilla ei ole.

Valtionvarainministerinä Urpilaisen on asteltava Kataisen hiekoittamalla/miinoittamalla tiellä, kun eurokriisiä edelleen yritetään hoitaa. Kreikka-tuen osalta vvm:n virkamiehet ovat tehneet työtä käskettyä kehittämällä mallin, jolla Suomen vakuusvaatimukset on mahdollista ratkaista. Omaisuuden holdingyhtiön osakkeet ovat yksinkertainen ja ymmärrettävä muoto vakuuksista. Jos Saksa hyväksyy tämän mallin (Saksassa on vaalivuosi ensi vuonna!) niin muidenkin on se hyväksyttävä. Tästä yritetään päästä ratkaisuun juuri tänään meneillään olevassa EU-maiden valtiovarainministereiden ”kriisikokouksessa”.

Saa nähdä, miten Pohjolan blondin änkyröinti otetaan siellä vastaan. Kävi miten kävi, meitsi on tyytyväinen, että Erkki Tuomioja on jälleen hallituksessa pitämässä silmällä Stubb:in touhuamista.

Mainokset

0 Responses to “6-pack. Repikää siitä, jästit!”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: