Kesäinen viikonloppu mökillä

Vietettiin kahdestaan Teh Vaimon kanssa. Ihan aikuismaisesti, liikaa dokaamatta ja mistään kinastelematta. Jos tämä on sitä ”laatuaikaa”, niin meitsi peukuttaa!

Teh Vaimo on koko kevään ollut työpaineidensa  stressaama synkistelijä, joten meitsi teki parhaansa hänen hemmottelussa. Niin teki luontokin järkätessään mitä parhaimman sään viikonlopuksi: soudeltiin auringonpaisteessa järvellä, kalastettiin yms. settiä. Kirpparilta vitosella ostamani erittäin leveälierinen olkihattu oli Teh Vaimon mieleen auringonsuojana, Se päässään hänen ei tarvi läträtä aurinkovoidetta naamaansa, jonka iho muuten palaa herkästi auringossa. Pohjoisen blondin nahka ei kestä aurinkoa yhtä hyvin kuin pakkasta!

Ja sitten rillaamaan kalansaalis. Fileroin katiskoihin erehtyneet ahvenet, käärin ne folionyyttiin sipulien, yrttien, perunoiden ja porkkanain kanssa ja jätin nyytin grillin reunalle hiljakseen kypsymään. Sitten soosin tekoon: viime syksyisiä suolasieniä, vettä ja loraus rypsiöljyä, kermaa ja hunajaa suurustettuna perunajauholla. Vähällä vaivalla hyvää safkaa, melko terveellistäkin!  Sitten kattamaan ruokapöytä, tosin ei normaalein ruokajuomin. Ainoastaan vettä ja tummaa tsekkiolutta. Nyt ei ole snapsien paikka! Jälkkärinä viimeiset viime syksyn omenapiirakat kaneli-vaniljakastikkeella kyytipoikana Saludo-kahvia.

Perjantain päivällispöytäkeskustelussa Teh Vaimo kertoi murheellisen uutisen: hänellä ei tänä kesänä ole kesälomaa käyt. kats. ollenkaan, koska hän viime syksynä vaihtoi työpaikkaa siirtyen eri työnantajan leipiin. Viime kesänä hänellä oli opettajan kesäloma ja käytännössä asuimme koko kesän mökillä. Se oli suuremmoinen kesä!

Eikä hänellä jatkossakaan ole vastaavaa lomaa. Siirtyminen hallintobyrokraatiksi antoi 15% enemmän palkkaa, helpomman työn ja 2 tuntia päivässä enemmän omaa aikaa huomattavasti lyhentyneen työmatkan takia. Mutta opettajan loman se otti pois. You win some, you loose some!

Mainokset

2 Responses to “Kesäinen viikonloppu mökillä”


  1. 1 Zepa tiistai, 24. Touko 2011 13:23

    Olipa suht rela meininki. Ihanaa ❤


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: