Kylmä viima viuhuu nyt yhteiskunnassa

kuten yleensäkin talouskriisin aikana. Kaikenlaiet epäanaalyyttiset ja etenkin epähistorialliset valopäät laukovat pomminvarmoja mielipiteitään mediassa kriisin syistä, syyllisistä ja maksumiehistä.

Suomen ylivelkaantumisen perussyy ei ole ylipöhöttynyt hyvinvointivaltio paitsi, jos  miljardien yritys-ja maataloustuet luetaan hyvinvointivaltion kontolle.  Perussyy on Lehman Brothers -pankin ja sen lukuisten tytäryhtiöiden konkurssi 15.9.2008.  jonka seurauksena syntyneen maailmanlaajuisen finanssikriisin aiheuttamasta talouslamasta huolimatta porvarihallitus jääräpäisesti (”Finanssikriisi ei koske meitä”,  sanoi Käteinen) toteutti hallitusohjelmansa mukaiset miljardiluokan veronalennukset naamioiden ne ”veroelvytykseksi”.  Jos ne olisivat sitä aidosti olleet, veronalennnukset olisivat olleet määräaikaisia eikä pysyviä.  Kuten aidot elvetystoimenpiteet aina ovat.

Entäpä sitten Lex Soininvaara, joka leikkaa alle 25-vuotiaiden toimeentulotukea enimmillään 40% eli 250:euroon/kk, jos nuori ei ole opiskelemassa tai työnhakijana? Käsittämätöntä, että tällainen perustuslainvastainen ikärasistinen laki menee läpi eduskunnassa Oikeuskanslerin puuttumatta oma-aloitteisesti tähän jo lainsäädäntöprosessin aikana! Laista on tehty useita kanteluja, joten OK joutuu kuitenkin ottamaan asiaan kantaa, mahdollisesti myös EU:n ihmisoikeustuomioistuinkin.

Legendaariseksi flopiksi jääneen SATA-komitean nokkamiehiä olleen Soininvaaran osoittautuminen kyvyttömäksi ja arkitodellisuudesta vieraantuneeksi teoriaherraksi onkin ainoa valopilkku koko Lex Soininvaara -tragediassa. Kun tämä laki ennen pitkää tuottaa uutta  nuorta väkeä myymään persettä kadulla, Toivon mukaan Kokoomuksen Puisto-osastossakin muistetaan tämän tavaran ostamisen olevan rangaistava rikos.

Vastaavasti alle 100 e:n arvosta syötävää tms. marketista  näpistänyt tuomitaan sakkoihin, joiden suorittaminen sakkovankeudessa vankilassa ei ole enää onneksi mahdollista, vankilathan täyttyisivät melko äkkiä.

0 Responses to “Kylmä viima viuhuu nyt yhteiskunnassa”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: