Yhden ainoan vaihtoehdon poliitiikkaan, taas

Valtionvarainministeriön virkamiesjohto vaatii nyt politiikoilta Suomen talouden ”kestävyysvajeen” paikkaamiseksi   kansakunnalta ankaraa vyön kiristystä julkisen talouden menoleikkausten muodossa ja lieviä veronkorotuksia.

Mikä sitten on kestävyysvaje? Se on tulevaisuuden ennuste, fiktio, jonka VVM:n virkamiesjohto ja muu talouspapisto arvelee odottavan tulevaisuudessa Suomea sen vuoksi, että ennustetaan  julkisen talouden nykyisen ylivelkaantumisen tulevaisuudessa  vain pahenevan, ellei valita sitä yhtä ja ainoaa vaihtoehtoa tilanteen korjaamiseksi.

Talouden ylivelkaantuminen on seuraus siitä, että tulot ovat pienemmät kuin menot. Sen talouspapisto jättää sanomatta, että tulojen penentymisen syynä on pääasiassa  2 seikkaa: ensinnäkin talouspapiston itsensä vaatimat n. 8 mrd tuloveronalennukset, jotka vastoin talouspapiston omaa evankeliumia eivät olekaan maksaneet itse itseään ns. dynaamisilla vaikutuksillaan.

Niiden piti liturgian mukaan parantaa tuottavuutta ja kilpailukykyä kansantaloudessamme ja näin lisätä talouskasvua ja verotuloja. Mutta kun veronalennuksista  yllärinä seurasikin verotulojen lasku! Taas, ties kuinka monennen kerran on uusliberalisti-fundamentalistien VOODOO-ECONOMICS osoittanut olevanssa täyttä huuhaata.

Toinen menoja lisännyt ja tuloja vähentänyt seikka on sitten tietysti  laaja kansainvälinen finanssikriisi, jonka vuoksi tarvittiin elvytysmiljardeja julkiselta vallalta  kattamaan finanssikapitalistien riskien laukeamisista seuranneet vastuut. Siitä, miten tällainen elinkeinotuki vääristää vapaata kilpailua, ei kukaan puhunut taaskaan mitään: riskit vaan automaattisesti  sosialisoitiin, voitot jätettiin  koskemattomina kapitalisteille.

Näin on syntynyt ns. kestävyysvaje, lyhyesti sanottuna.  Kaikki puheet väestön ikääntymisen aiheuttamista lisäkuluista ovat  valhetta, sillä tulevat eläkeläiset ovat aivan erilaista porukkaa kuin nykyiset. Tulevilla eläkeläisillä, ns. suurilla ikäluokilla (jotka todellisuudessa eivät ole suuria, kodka 1/2 miljoonaa heistä muutti työttömyyttä pakoon Ruotsiin)  on nykyisiä paljon suuremmat eläkkeet, joista kerrtyy tuloveroa ja kulutusveroja aivan eri suuruusluokassa kuin nykyeläkeläisiltä.

Kestävyysvaje nm syntynyt tal0uspapistomme oman virheellisen talouspolitiikan -ja talousennusteiden takia.  Yhden ainoan vaihtoehdon tyrkyttäjät  pyrkivät maksattamaan omat ja isäntiensä kapitalistien virheet tavallisilla pulliaisilla. Puhutaan leikkauksista eläkkeisiin, lapsilisiin ja julkisen sektorin palkkoihin, mikä edelleen vain vähentäisi tulo-ja kulutusverrojen tuottoa ja kaikkea taloudellista toimeliaisuutta koko yhteiskunnassa. Jos tälle tielle halutaan lähteä, sosiaalisesti oiikeudenmukaisempaa tietenkin olisi  kumota kaikki nykyhallituksen veronalennukset, jolloin pienituloisten verovapaat sosiaaliset tulonsiirrot, kuten asumistuki, lapsilisä, kansaneläke ja toimeentulotuki eivät pienentyisi lainkaan.

Elinkeinotuet ja maataloustuki ovat nykytasolla n. 10 %  koko valtion budjetista, pienituloisimpien perusturva vastaavasti n. 1 %. Työttömyysturvan väitetään vääristävän työmarkkinoita, mutta ekinkeinotukien ei väitetä vääristävän markkinaehtoista elinkeinotoimintaa. Näin loogista on talouspapiston liturgia!

Selvää on kuitenkin se,  että tässä tilanteessa  VVM:n virkamiesjohdolla on  oiva mahdollisuus osoittaa esimerkillistä isänmaallisuutta esittämällä omien palkkojensa laskua 10%:lla, mikäli heidän palkkatasonsa  on suurempi kuin palkanaajien mediaaniansiotaso, eli 2.600 e / kk.

P.S.  Jos politiikassa todella on vain yksi vaihtoehto valittavana,  niin tarvitaanko sen valintaan sitten 20o kansanedustajaa? Tai ksansanvaltaa?

17.12.2010 klo 19:54

 

0 Responses to “Yhden ainoan vaihtoehdon poliitiikkaan, taas”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: