Erilaiset joulunodotustunnelmat

Vallitsevat nyt meidän perheessä.  Eka kertaa yli 20 vuoteen Teh Vaimo ei ole nyt koulutussektorin etulinjan taistelijana siirryttyään loppukesällä opetustehtävistä hyvin ansaittuun lepoon. Elikkäs hallintobyrokraatiksi samalle sektorille.

Ei enää oppilaitoksen joulujuhlan musiikkipuolen tuotantopääliköintiä:  kuoron, orkesterin ja solistien valintaa ja ohjelmiston treenausta periaatteella ”kaikki pelaa”, mikä sopii ehkä sittenkin  potkupalloon paremmmin kuin musiikkiin. On siis  tapahtunut eräänlainen downsifting, joka näkyy selvänä stressitason laskuna ja elämänlaadun parantumisena. Olen tästä hyvin helpottunut, sillä mielestäni Teh Vaimoa on jo pitemmänkin ajan vaivannut työhulluus, tuo aikamme  paha naistentauti.  Kyllä naistenkin pitäisi suorittaa  intti, siellä ahkerinkin lutherilasen kotikasvatuksen saasnut oppii lusmuilemaan eikä työhulluus iske enää siviilissäkään!

Bändinsä kanssa Teh Vaimo treenaa nyt ahkerasti pian alkavan pikkujoulusesongin keikkoja varten,  3  kertaa viikossa koko bändin kanssa ja päivittäin yksikseen. Selvästi näkee hänen nauttivan tästä toisenlaisesta musiikkielämästään. Ihmekös tuo, itsekin hurjassa nuoruudessa ollessani soittajana bändissä muistan kokeeneeni sen tuoman uskomattoman hyvän fiiliksen.  Kun hyvien kavereidensa kanssa saa soittaa juuri sitä musaa, josta itse tykkää ja kun se soitto vielä sujuukin,  saa (niin uskomattomalta kuin tämä kuulostaakin!) vielä paremmat fiilikset kuin hyvien kavereiden kanssa dokaamisesta.

Terapiabändihän tässä juuri onkin kyseessä,  keikkailu rajoittuu pikkujoulu- ja vappusesonkiin pienimuotoisissa yksityisbailuissa. Soitetaan omaksi ja kuulijain iloksi pelkällä kulukorvauksella. Nämä kaikki 5 muijaa on niin kovan tason soittajia, että heitä jatkuvasti kysellään toisiin bändeihin. Mutta he haluavat pysytellä ”vain”  terapiabändinä, koska tietävät ammattimaisemman ja kunnianhimoisemman asenteen johtavan terapian kannata varmasti negatiiviseen lopputulokseen. Viisaasti valittu!

0 Responses to “Erilaiset joulunodotustunnelmat”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: