Taas me pelastetaan pankkeja veroeuroilla

Irlanti tarvitsee muiden euro-maiden apua pelastaakseen pankkeja, jotka eivät kykene kantamaan riskialttiin lainoituksensa sittemmin toteutuneita riskejä. Sama tilanne kuin taannoin Kreikassa, tosin ilman EU-komission huijaamista väärennetyillä taloustilastoilla.

Eli taas on onnistuttu rakentamaan omintakeinen sekatalousjärjestelmä, johon on otettu huonoimmat puolet niin sosialismista kuin kapitalismistakin: kyvytön johto niin politiikassa kuin taloudessakin sekä äärimmilleen viety lyhyen aikavälin pikavoittojen tavoittelu  ”meidän jälkeemme vedenpaisumus” -ajattelua uskollisesti noudattaen.

Tässä järjestelmässä yritysten voitot on yksityistetty ja riskit ulkoistettu veronmaksajille. Moraalikato on massiivinen, vain ahneus on jäänyt jäljelle.

Merkille on myös pantava  se massiivinen substasssiosaamisen puute, mitä Jyrki Katainen on osoittanut antaessaan huijata itseään pankkien ns. stressitesteillä, jotka nyt ovat osoittautuneet pelkäksi lumeeksi, ihan kuten asiantuntijat ennustivat jo kesällä. ” Euroopan paras valtionvarainministeri”  onkin osoittautunut olevansa pelkkä Empty suit, taas kerran.

0 Responses to “Taas me pelastetaan pankkeja veroeuroilla”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: