Marraskuu mahdollistaa…

…surrealistisen elämyksen tarjoamalla tarpeellisen infran, eli pimeys ja väsymys. Kerronpa, mitä meitsille sattui ke 10.11.  iltapäivällä: heräsin syvästä unesta (päikkärit) paitani rintataskussa värinähälyyttävään puhelimeen. Silmien aukaisu ei tukenut orientaatiota mitenkään, sillä oli pilkkopimeää. Rannekelloni viisarit näyttivät luultavasti (olin ilman silmälaseja)   puoli kuusi. Mutta oliko nyt ke:n ilta vai to:n aamu? Liikuteltuani vähän käsiä  havaitsin makaavani sohvalla, ikkunasta näkyi valonkajon heijastus harmaassa pilvimassassa taivaanrannassa  ja kuului liikenteen melua.

Jos nyt on to 11.11.puoli 6 aamulla, minun pitäisi nukkua makuhuoneen sängyssä Teh Vaimon vieressä, paitsi jos perheriidan takia olen joutunut karkoitukseen olkkarin sohvalle. Mutta siinä tilanteessa minulla ei olisi kauluspaitaa päälläni eikä farkkuja jalassa. Eikä vielä olisi tuollaista liikenteen melua. Hämmentävää!

Koko pohdiskeluni ajan oli puhelin väristellyt rintataskussani ja lopulta vastasin siihen sanomalla tylysti  ”No mitä?” En ilman lasejani saanut selvää soittajan nimestä puhelimen näytössä, mutta luurissa sanoi Teh Vaimon ääni: ”Ei kuulu sulle, mutta kiits ku kysyit!” Selittelin lammasmaisesti orientaatio-ngelmiani ja kysyin varovasti: ”voisitko sanoa, paljonko kello nyt on, kun en ilman laseja näe kännystä?” Sain kuulla sen olevan vähän yli puoli 6.  Pyysin vielä täsmentämään ja lopultakin selvisi, että  kello on 17:32.

Helpotus! Oli siis edelleen ke 10.11. ja  makasin kotona olkkarin sohvalla mutta en karkoituksen uhrina vaan päikkäreiltä herätettynä. Taivaanrannan valonkajo oli järven yli heijastuvat Rantaväylän valot ja liikenteen melu kuului kotikadulta. Palaset loksahtivat loogisille paikoilleen,  ja pystyin taas orientoitumaan aikaan  ja paikkaan.

Päätin jatkossa ennen päikkäreitä panna jonkinlaista valoa palamaan, jotta ei toiste tarvisi tämmöisiä kelata:  pimeys tulee jo niin pian klo 15 jälkeen, prkl!

 

Mainokset

1 Response to “Marraskuu mahdollistaa…”


  1. 1 Tuuli sunnuntai, 14. marraskuu 2010 03:09

    Mä olen joskus kokenut samanmoista. Oli tosin jo joulukuu.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: