Katsaus kotirintamalle

Taistelussamme  Hyvän Elämän ™ puolesta tapahtui alkusyksyllä sellainen taktiikan muutos, että Teh Vaimo vaihtoi duunipaikkaan, jossa on vähemmän työtä ja enemmän palkkaa kuin entisessä.

Duuni on (tietysti määräaikainen) projektihomma koulutussektorin hallintobyrokraattina ensi vuoden loppuun. Sinä aikana hän sitten tekee itsensä korvaamattomaksi,  tietenkin, joten tämä on käyt.kats. vakiduuni.  Lisäksi hän tekee sivutoimisena tuntiopettajana joitakin tunteja viikossa saman koulutuskuntayhtymän (ihania nämä byrokratian termit!) toisessa oppilaitoksessa, koska haluaa ”säilyttää tatsinsa reaalimaailmaan” Ja pah! Työhulluuttahan tuo on!

Eihän tällä meitsillä, joka käyt.kats.  melkein on Teh Vaimon elättinä,  pitäisi olla syytä valittaa. Mutku periaatteessa olen sitä mieltä, että on mielikuvituksen köyhyyttä, jos ei muuta ajanvietettä keksi itselleen kuin työnteko.

Semmoinen käytännön ongelmakin  työpaikan vaihtoon liittyy, että nyt Teh Vaimon työmatkan lyhennyttyä n. 100 km:sta vajaaseen 2 km:iin, on järkevää luopua auton käytöstä kokonaan. Tuo matka taittuu häneltä joko pyörällä, kävellen tai bussilla, ihan sään mukaan.

Valitettavasti käytettyjen autojen markkinat vaan on semmoset, että selvästi alle miljoona km ajetusta 19-vuotiaasta Volvon diisseli-farkusta  kukaan ei  maksa sen käyttöarvoa vastaava hintaa. Joten sitä ei yksinkertaisesti kannata myydä ollenkaan. Laitetaan vaan  pois rekisteristä ja vakuutuksista, jotta kiinteät kulutkin jää pois.

Katsotaan ensi kesän tullessa asiaa uudestaan. Mökkeily kyllä vaatii auton, mutta pienempikin riittäisi, vaikka jokin 10 vee Corolla tai Poloinen, johon Volvo vaihtuisi pikkurahalla. Sen kattaisi diisseliveron poisjäännistä syntyvä säästö.

Muistui mieleen mummo-vainajalta usein kuulemani lausuma: ”Ommaisuuvesta ei ole ihmispololle muuta ku pelekkää harmia!” Kahdesti Viipurista evakkoon joutuneena hän eittämättä oli asiantuntija.

03.11.10   @|16:35

 

0 Responses to “Katsaus kotirintamalle”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: