Kyllä kansa ei tiedä

Kristillisdemokraattien (tai kuten mediassa turhan usein väitetään ”kristillisten” ) puheenjohtaja P. Räsäsen homo-kannanotot tv-keskustelussa olivat ilmeisesti ylläri niille kymmenille tuhansille, jotka sittemmin ovat eronneet kirkosta. Todellisuudessa Räsänen vain toisti oman uskonlahkonsa, helluntailaisten vuosikymmenien takaista homo-kantaa kuten lahkon uskollisen soturin tuleekin tehdä ja kuten hän on tehnyt monasti aiemminkin.

Kävi vain ikävästi niin, että suuri yleisö piti Räsäsen lahkolaismielipiteitä Kirkon mielipiteinä ja reagoi klikkaamalla nappia netin  eroakirkosta.fi  -sivustolla.

Tää meitsi pitää itseään jonkin sortin kristittynä, vaikka onkin ev.-lut. kirkon jäsen. Mutta meitsin Raamatussa on vain Uusi Testamentti, jonka keskeisin sanoma on lähimmäisenrakkaus eli solidaarisuus nykykielellä ilmaistuna. Kaikki Raamatun homofobiset  lausumat ovat Vanhan Testamentin tekstiä, joka onkin juutalaisten pyhä kirja eikä lutherilaisten protestanttien, jotka pyrkivät elämään Jessen opetuksen mukaan.

Tämä perustotuus on niiltä unohtunut, jotka lyövät homoja Raamatulla päähän. Kun Jesse sanoi, että Jumala on luonut jokaisen ihmisen kuvakseen, seuraa tästä, että homojen tai minkä tahansa ihmisryhmän sulkeminen lähimmäisenrakkauden ulkopuolelle on vastoin Raamatun Sanaa.  Tätä kirkon edustaja ei tuossa keskustelussa saanut sanotuksi. Siksi Räsäsen vääristelty helluntalais-lahkon sanoma jäi ikäänkuin voimaan ja suuren yleisön mieliin kirkon kantana.

Marraskuun alussa on kirkollisvaalit ja on mielenkiintoista nähdä, mikä vaikutus tällä homo-jupakalla on äänestysaktiivisuuteen, varsinkin kun nyt 16-vuotiaatkin saavat äänestää. Meitsi ainakin äänestä, koska siellä on taas  kunnon punikkejakin ehdokkaina.

(22.10.10 klo 22.50)

0 Responses to “Kyllä kansa ei tiedä”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: