Harmaa talous ja kerjääminen

Vain toinen otsikossa mainituista nauttii porvarihallituksemme suosiota eikä se ole kerjääminen. Sitä vastaan on ryhdytty taistelemaan hämmästyttävällä innostuksella. Ikään kuin harmaa talous olisi kansantaudelle pelkkä kosmeettinen pikkupulma, jonka merkitys Suomi-brändille on yhtä vähäinen kuin leipäjonojen tai lapsiköyhyyden.

Taas  on joutunut hämmästelemään median kädettömyyttä ja suhteellisuudentajuttomuutta, kun eivät ole osanneet asettaa näitä asioita oikeisiin mittasuhteisiinsa,  Harmaan talouden on arvioitu aiheuttavan vuositasolla kansantaloudelle n. 5 -7 mrd. €:n välittömät verotulojen menetykset. Tällä summalla jos tehtäisiin tasokorotukset perusturvan pienempiin ”etuisuuksiin”, niin leipäjonot ja lapsiköyhyys poistuisivat historiamme roskatynnyriin.

Vaalirahaskandaalin yhteydessä on tullut esiin tapauksia, joissa tunnetut (ja rikoksistaan tuomitut) taslousrikolliset ovat rahoittaneet kokoomuksen ja kepun vaalikampanjaa viime eduskuntavaaleissa. Leipäjonolaisten ja lapsiköyhien ei tiedetä näin menetelleen.

Herääkin  epäilys, että harmaan talouden toimijat ovat ostaneet porvaripuolueilta suojelusta rikolliselle toiminnalleen. Onhan nykyhallituksen aikana niin verohallinnon kuin työsuojeluviranomaistenkin resursseja rajusti supistettu ”valtion tuottavuusohjelman” perusteella.

Käännetyn ALV-järjestelmän käyttöönottoa rakennusteollisuuden aliurakointiketjussa  kokoomus vastusti viimmeiset 5 vuotta, mutta joutui nyt antamaan periksi ja se astuu voimaan ensi vuonna.  Kun rakennusala itsekin huomasi nykykäytännön tuhoisat vaikutukset koko toimialalle kilpailun vääristymisen ja tuotannon laatuongelmien muodossa. Ehkä vaalirahoituslainsäädännön lievä tiukentuminenkin vaikutti kokoomuksen takinkääntöön: rakennusalalta on tulossa entistä vähemmän vaalirahaa.

Joka tapauksessa porvaripuolueet ovat tarjonneet hyvän pesupaikan järjestäytyneen talousrikollisuuden pimeälle rahalle ottaessaan näiltä konnilta rahaa vaalikulujensa katteeksi. Menettely on hyvin pitkällle sama kuin Don B erlusconin valtakunnassa!

(15.10.2010 16:25)

0 Responses to “Harmaa talous ja kerjääminen”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: