Julkisuudenhallintaa kaukana parodiahorisontin tuolla puolella

Tapausten kulku sai minut sanattomaksi. Siksi edellisissä postauksissa uppouduinkin suloiseen nostalgiaan. Mutta nyt taas lähtee, kun Pekkarinen  ylisti  taannoin  töllö-uutisissa TEM:n energiapomon nimitysprosessessia . Hän oli päätynyt entiseen MTK:n pomoon Esa Härmälään, vanhaan kaveriinsa, joka ei ole poliittinen nimitys! Ei tietenkään, hänhän on vain turveteollisuuden ykköslobbari suoraan Brysselistä.

Kyllä nyt turveteollisuus, kepun keskeinen  vaalirahan lähde kiittää! Entäpä TEM:n toinen ministeri vihreiden runotyttö? Hiljaista on ollut. Hiljaiseksihan se vetääkin, kun huomaa, miten kepu pettää aina ja joka  asiassa. Tälle paikalle vihreillä olisi ollut tyrkyllä montakin ihan oikeata,  kansainvälisesti arvostettua energia-asiantuntijaa, mutku kepu petti! Ja sivussa  kokoomus seurasi vaieten katseella, taas kerran.

Case Vanhanen:

kepu petti ex-pääministerinsäkin, taas. Ihan kuten kävi edellisen pääministerinsäkin Anneli Jäätteenmäen kanssa:  ” Ei kuulu meille!”  Syötetään vaan susille ja sitten käsien pesulle. Menettelytapa on omaksuttu suoraan Pohjois-Pohjanmaan lestadiolais-porukoilta,

Siellähän kepulaisuus on samanlainen sukuvika kuin lestadiolaisuuskin. Kuntatasolla yksipuoluejärjestelmän mukainen nomenklatura: virkapaikat täytetään uskonveljilläja -sisarilla ja kunnan hankinnat ja urakat osuvat aina oman porukan omistamille firmoille.

Tälle kuviolle ”kunnallinen itsehallinto” on välttämätön edellytys  ja kuntarakenteen uudistaminen hengenvaara yksipuoluejärjestelmälle. Tuhlaus ja tehottomuus saa edelleen kukoistaa eikä kuntien määrää saa vähentää.  Sen takaa kepulaisten hallinnoima sisäasiainministeriö, jossa viimeksi toimi kuntaministerinä nyk. pääministeri Kiviniemi, Puolueen uskollinen soturi!

Case Lehtomäki:

Tuskin mikään muu talouden toimiala on riippuvaisempi ympäristöhallinnon päätöksistä kuin kaivosteollisuus. Kun ympäristöministeri Lehtomäen lähipiiri (vanhemmat, puoliso ja lapset!)  omistavat Talvivaaran uraanikaivosta (sic!)  vajaan 300 000  €:n osakepotilla, alkavat hälyytyskellot soida  niin jääviys- kuin sisäpiiritietoskeptikoillakin. Kun ministeri itse hämmästelee tätä, on todella aihetta hämmästelyyn muuallakin kuin ns. Etelän mediassa! Politiikassa asiat kun ovat aina sitä miltä ne ulospäin näyttävät. Ja tämä näyttää hyvin epäilyttävältä.

Case: Persujen gallupsuosio.

Nyt tarvitaan pikaisesti realismia kehiin! 12,7 %:n Gallup-kannatus voisi tarkoittaa 12,7% eduskuntapaikoista (26 paikkaa!)  vain silloin, jos koko maa olisi yhtä ja samaa vaalipiiriä. Näin ei ole kuin EU-parlamentin vaaleissa.  Löytävätkö persut edes yhden uskottavan ehdokkaan  (täyspäisen, ei Tony Halme-tasoisen) *jokaiseen*  vaalipiiriin? Epäilen suuresti.

Gallup-lukujen purkaminen ennusteeksi kansanedustajain lkm:stä vaatisi *vaalipiirikohtaisia gallupeja* . Kun niitä ei ole julkistettu, jkaikki tähänastiset persujen paikkamääräennusteet ovat täysin arvottonta spekulaatiota

Toisaalta äänestäminen siellä äänestyspaikan kopissa on aivan eri tason aktiviteetti kuin vastaaminen puhelimessa esitettyihin kyselyihin. Matka mielipiteestä äänestyskoppiin on usein yllättävän pitkä! Kuten on vielä sinne varsinaiseen  vaalipäiväänkin, yli 6 kuukautta…

[26.9.2010 14:51]

KORJAUS:

Yllä käsitellyssä case Lehtomäessä mainittu Lehtomäen lähipiiri ei ole puoliso, lapset ja vanhemmat vaan puoliso, lapset (2),  äiti ja veli.

27.9.2010 12:25

Mainokset

2 Responses to “Julkisuudenhallintaa kaukana parodiahorisontin tuolla puolella”


 1. 1 Tuuli maanantai, 27. syyskuu 2010 02:12

  Tuo tapaus Lehtomäki on saanut minut tuijottamaan ruutua pyörein silmin, suun muodostaessa jotain sellaista kuin ’Ei helv…’ Kepun tuore sukupolvi on ihan yhtä paha kuin vanhat ketkutkin, näemmä. Maan tapa! Näillä mennään!

  • 2 oblomov jr maanantai, 27. syyskuu 2010 12:18

   Näyttää siltä, että Lehtomäki näennäisestä tuoreudestaan huolimatta on kuitenkin kepun koneiston kasvattama broileri ja menettelytavat ovat
   sen mukaiset. Miten muuten voisi ollakaan?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: