Nalle W. ja kehitysapu

Mestarillinen mediamanipulaattori Nalle Wahlroos pläjäytti taas provon  median märehdittäväksi, kun hän esitti Suomen kehitysavun lopettamista kontraproduktiivisena.  Myös julkisten menojen ns. leikkaustarve oli mukana tässä argumentaatiossa.

Toivottavasti media ei purematta nielaise tätä provoa. Sen tulisi huomata vähintään se, ettei Nalle nyt ole nähnyt malkaa omassa silmässään eikä metsää puilta. Kartanonomistajana hän itse ottaa vastaan Suomen valtion ja EU:n maatalouden kehitysapua satoja tuhansia vuosittain.

Maataloustukiaiset ja teolliseksi tuon tuen turvin muovautunut tehomaatalous on suurimpia syyllisiä siinä viljan ja muiden elintarvikkeiden hintadumppauksessa, joka tekee  pientiloihin perustuvan viljelyn kannattamattomaksi kehitysmaissa.

Kun maaimanmarkkinoiden dumpatut yksikköhinnat ovat  alhaisemmat kuin  kehitysmaiden pien-ja perheviljelmien tuotantokustannukset, ei kehitysmaiden viljelijöillä ole muuta keinoa rahan hankkimiseksi tuontielintarvikkeiden ostoa varten kuin siirtyä non-food tuottajaksi. Kahvi, tee, kaakao, tupakka, oopiumi, kokaiini, hamppu ousevat tällöin vaihtoehtoisia tuotantosuuntia etsimään pakotetun agendalle.

Näidenkin hintataso määräytyy maailmanmarkkinoilla monenlaisen keinottelumekanismin myötävaikuttaessa. Puhumattakaan siitä, että osa tällaisesta tuotannosta on kriminalisoitu.

Tätäkö Nalle todella haluaa, kysyn vaan?

0 Responses to “Nalle W. ja kehitysapu”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: