Eric Rohmer (1920-2010)

Ranskalainen elokuvaohjaaja kuoli toissapäivänä. Hänen tuotannollaan on aina ollut tärkeä merkitys Teh Vaimon – ja siten tään meitsinkin –  elämässä.

Kun kauan sitten tutustuin Teh Vaimoon, havaitsin kauhukseni hänen fanittavan Rohmerin elokuvia.  Ja mikä hirveintä, hän raahasi meitsin aina mukanaan niitä katsomaan!

Tuossa vaiheessa käsitykseni Rohmerin elokuvista oli sama kuin Arthur Pennin elokuvan ”Night Moves” päähenkilöllä:  ” I saw a Rohmer movie once. It was like watching paint get dry. ” Toisin sanoen,  erittäin tapahtumaköyhiä, kauniisti sanottuna.

Katsottuani sittemmin Teh Vaimon kanssa  useasti mm. ”Clairen polvi”, ”Yöni Mauden kanssa”, ”Kaunis  avioliitto” ja ”Pauline rantatyttö” -elokuvat sain ilmeisesti ikäänkuin  siedätyshoitoa ja rupesin ymmärtämään, että on mahdollista fanittaa Rohmerin elokuvia. Ne ovat vain kertakaikkiaan niin valtavirrasta poikkeavia.

Eilen sytytimme kynttilän Rohmerin muistolle ja katsoimme DVD:ltä ” Clairen polven”,  jälleen kerran.  Meitsikin luuli  ymmärtävänsä elokuvan pointin.

0 Responses to “Eric Rohmer (1920-2010)”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: