Remasteroidut mestariteokset

Paatuneena Beatles-fanina Teh Vaimo ryntäsi heti levykauppaan ostoksille saatuaan sieltä e-mailitse tiedon, että nyt  NE ON TÄÄLLÄ.  Hän oli tietenkin tehnyt ennakkotilauksen jo viikkokausia sitten.

Nyt,   kun  meillä on kuunneltu beatle-musaa oikein urakalla (14 cd-levyä!) hyvillä stereoilla hyvässä huoneakustiikassa, ei Teh Vaimon  riemulla tunnu olevan mitään rajaa.

Meitsi käytti  tilaisuutta hyväkseen ja esitti Teh Vaimolle vanhan ideansa siitä, että tekemällä ”Hey Jude” tai ”Lady Madonna” -piisistä raskaan ja hitaan kompin heavy rock -sovituksen hän saisi jykevän lisän bändinsä ohjelmistoon.  En voi sanoa hänen  varsinaisesti innostuneen asiasta, mutta vastaus  ( ”No,  katotaan sitä joskus myöhemmin bändin kanssa.”  ) oli melko myönteinen verrattuna aiempiin ”Unoha koko juttu!” -vastauksiin.

Meitsi ei ole varsinaisesti beatle-fani eikä omaa samanlaisia kultakorvia kuin Teh Vaimo,  mutta ”Let It Be” -albumilta huomasin siivotun pois tuottaja Phil Spectorin sinne omin luvin (bändi oli tuolloin 1970 jo käytännössä hajonnut) tunkemat  viulustemmat.

Myöskin laulusoundit kuulostavat erityisen hienoilta useimmissa piiseissä, kuten esim. ”Ticket To Ride” ,  ” Paperback Writer”,  ”Eight Days A Week”. Samoin kitara- ja bassosoundit, erityisesti hienossa  ”Something”-piisissä ovat selvästi parantuneet.

Kaiken kaikkiaan tämä remasterointi on todellinen kulttuuriteko.  Ja varma myyntimenestys!

0 Responses to “Remasteroidut mestariteokset”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: