Ruokaveron alentamisen pakkomielle

Kepu on jääräpäisesti hirttäytymässä ruuan alv:n alennukseen, miksi? Julkilausutuissa perusteluissa puhutaan pienituloisten ostovoiman parantamisesta ruuan hinnan alentuessa 4,3% ja elintarvikesektorin työllisyyden parantumisesta elintarvikekysynn’än kasvaessa.

OK, näinhän se teoriassa menee ja maksaa valtiolle 500 milj. vuodessa.

Mutta kun ruokakaupan hinnan määräytymistä ei kukaan valvo paitsi ns. kilpailu, jota ei aikuisten oikeesti ole, tuo 4,3% valuu pääosin  elintarviketeollisuuden ja kaupan katteisiin.

Paljon tehokkaampiakin keinoja pienituloisten ostovoiman parantamiseksi olisi olemassa, jos sitä aidosti haluttaisiin. Esim. reseptilääkkeiden alv:n alennus menisi varmasti suoraan hintoihin, koska niitä seuraa ja valvoo Lääkelaitos.

Tosin kaikkein tehokkain keino olisi suorat tulonsiirrot, mutta sehän on nyky-Suomessa poliittisesti mahdotonta. Eli 15% tasokorotukset toimeentulotukeen ja työttömän peruspäivärahaan.

Tähän yhdistetty kunnallisverotuksen perusv’ähennyksen korotus 10.000:een euroon (valtion korvatessa verotulon menetyksen kunnille) merkitsisi ratkaisevaa parannusta kaikkein pienituloisimmille ja vielä maksaisikin vähemmän kuin ruuan alv:n alennus.

Mutku pienituloiset ovat tässä vain tekosyy kepulle. Todelliset syyt ovat tässä:

-Atria

-Järvi-Suomen Portti

-Lännen Tehtaat

-Maitokolmio

-Munakunta

-Raisio

-Satamaito

-Valio

Nuo kaikki ovat MTK/Kepu:n hallitsemia elintarviteollisuuden firmoja, joille on tulossa jättipotti ruuan alv:n alennuksesta. Tästä sitten jatkossa riittänee vaalirahaa kepulaisillekin?

0 Responses to “Ruokaveron alentamisen pakkomielle”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: