Takit vaihtuvat

Suomalaisessa puoluekentässä näyttäisi tapahtuneen jännä takkien vaihto: kokoomus on vaihtanut perinteisen kypäräpäisen papin asunsa duunarin haalareihin, kun se taannoin julisti itsensä työväenpuolueeksi.

Nyt on perinteisestä työväenpuolueesta sdp:stä uhkaavasti tulossa (?) pappispuolue, kun ortodoksinen pappi Isä Mitro lähtee sitoutumattomana sdp:n eurovaaliehdokkaaksi.

Edellisissä eduskuntavaaleissa jo valittiin entinen piispa Ilkka Kantola sdp:n kansanedustajaksi. Viime puoluekokouksessa hänet edelleen valittiin puolueen 2. varapuheenjohtajaksi (!).

Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?

Kokoomuksen osalta kyse on ollut ilmeisestä  vaalitaktisesta  tempusta, joka ei ole muuttanut harjoitetun politiikan sisältöä  hyväosaisia vähemmän suosivaan suuntaan. Ainoa, mikä muuttui on ollut retoriikka: esim. ”Sari Sairaanhoitaja”, ”Toivotalkoot”.

Juuri eilen Jyrki Teh Wonderboy torjui heti Mauri Pekkarisen esityksen rikkaiden aktiivisemmasta osallistumisesta lamatalkoisiin mm.  korotetun pääomatulojen verotuksen kautta.

Entäpä sitten demarit? Joku asioihin meitsiä paremmin perehtynyt on kertonut, että demareiden kuuluisa Forssan ohjelma v:lta 1903 on hyvin lähellä sitä sanomaa, mikä sisältyy Raamatun kertomukseen Jeesuksen vuorisaarnasta.

Ja että Jeesusta pidettiin Forssan kokouksen aikana ”maailman ensimmäisenä sosialistina”  hänen usein siteeratun vertauksensa vuoksi: ”Helpompi on kamelin kulkea neulansilmän läpi kuin rikkaan miehen astua sisään Taivaan Portista.”

Eli tarkoittaako sdp:n ”kehitys” pappispuolueeksi sen paluuta takaisin suomalaisen vasemmiston lähtöruutuun?

0 Responses to “Takit vaihtuvat”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: