”Elämä voi muuttua”

Osikkoni on Veikkaus Oy:n lottomainoksesta.

Ennen vastaava sanoma oli: ”Suomalainen voittaa aina”, jolla viitattiin kaikkeen siihen hyvään, mitä veikkausvoittovaroilla tuetaan eli urheilu, nuorisotyö, taide ja tiede.

Ilmeisesti lama-Suomen uusi Zeitgeist on vaatinut sloganin uudistamista. Oli miten oli, viime viikon loton yli 6 milj. e:n jättipottia suomalaiset tavoittelivat tosi hartaasti.

Lottoon panostettiin 16,6 milj. e, joten monet halusivatvat elämäänsä muutosta.  Olivat jopa niin muutoshalukkaita, että maksoivat siitä tuon mainitun 16,6 milj.  ikäänkuin ylimääräïsenä verona unelmistaan.

Slogan ”Elämä voi muuttua” on kiinnostava myös siksi, että siinä on subjektina elämä eikä ihminen, joka haluaa muuttaa elämäänsä toisenlaiseksi, omasta mielestään paremmaksi.

Jos viime mainittua olisi tarkoitettu sloganissa, se olisi ollut muotoa  ”elämäänsä voi muuttaa”.

Kun näin ei ole, on tietoisesti ehkä haluttukin häivyttäå loton pelaajilta sellainen näköala, että elämä voi muuttua muillakin konsteilla kuin lotolla?

Esim. siten, että ihmiset itse ryhtyvät kukin oman elämänsä subjekteiksi ja ottavat ohjat käsiinsä omissa yhteisöissään ja vähitellen koko yhteiskunnassaan.

Tämä voi olla toiveajattelua, mutta tosaalta USA:n nyk. presidentin vaalivoitto perustui hyvin pitkälti kahdelle asialle:* ”change” ja ”hope” eli muutos ja toivo paremmasta, joka käynnistää muutosprosessin.

Lottokansalta ei ainakaan toivoa puutu, sillä todennäköisyys saavuttaa yhdellä lottorivillä tulos 7 oikein on joks. pieni eli 1:15 300 000 pyörein luvuin ilmaistuna.

0 Responses to “”Elämä voi muuttua””  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: