GOBAMA!

Nettikaverini Rachellen kanssa juteltiin viime yönä Skypellä ja jaettiin ilojamme. Hän kertoi omasta äänestyskokemuksestaan Ohion Clevelandin kaupungissa. Äänestuspaikat avattiin aamulla klo 7 ja hän ajatteli mennä ajoissa, jotta ehtisi äänestää ennen töihin menoa.

Niinpä hän saapui äänestyspaikalle jo varfttia vaille 7 mutta siellä oli jo ainakin 200 ihmistä jonottamassa ovien avautumista. Vastaavaa jonoa ei R. ollut koskaan aikaisemmin nähnyt, vaikka hän on äänestänyt samalla vaalipaikalla samoihin aikoihin jo v:sta 1988.

Jonossa oli enimmäkseen nuorempaa alle 40 v. väkeä, paljon naisia pikku lasten kanssa, joita olivat viemässä päivähoitoon sekä runsaasti myös mustia ikäihmisia parhaimpiinsa pukeutuneina, kuin kirkkoon menossa.

Sää oli aurinkoinen ja yleinen ilmapiiri hyväntuulinen, monet joivat ja söivät jonossa take-away aamukahvia ja aamupalaa samalla jutellen naapurijonottajien kanssa. Tämä on perinteisesti sininen äänestysalue, joten mitään poliittista kinaa ei ollut, Obaman nimi mainittiin useasti.

Eräs n. 2- vuotias valkoinen pikkulalapsi loikoi maahan asetetussa auton turvakaukolossa tuttipulloa imeskellen ja katseli ja kuunteli ympärillään seisovia aikuisia ja yhtäkkiä nosti toisen kätensä ylös pidellen toisella kiinni tuttipullosta ja sanoi kuuluvalla äänellä: ”BAA-MA, BAA-MA, BAA-MA!”

Jonottavat ihmiset purskahtivat hyväntuuliseen nauruun ja lähellä ollut iäkäs musta rouva siteerasi raamattua: ”Lasten ja imeväisten suusta kuulette totuuden!”, johon moni vastasi lauseella ”Amern to that, sista!”

Mukava tarina ja mukavasti menneet vaalit. Paitsi, että demokraatit eivät näytä saavan 60 senaattorin paikkaa, mikä olisi ”filibuster-proof” -enemmistö. Mutta hyvä näinkin.

0 Responses to “GOBAMA!”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: