Ennuste: Granpa McWar ja Caribou Barbi murskatappioon

Kuukausi vaaleihin ja asetelmat ovat selkiintyneet merkittävästi: Obama-Biden -kaksikko on ottanut selvän etumatkan mielipidetiedusteluissa entistäkin vanhemmalta ja väsähtäneemmältä vaikuttavaan McCainiin ja Sarah Paliniin, jonka anti-intellektuaalisuus näkyy jo kaikille ja joka ei ole kyennyt houkut-telemaan naiskannattajia, kuten alunperin oli tarkoitus.

Valtakunnalliset luvut 05.10.

Obama 52% – McCain 40% (vm 3.0). Osavaltiokohtaiset luvut näyttävät, että keskeiset kamppailuvaltiot Florida, Ohio, Nevada, Pennsylvania, Michigan ja Minnesota ovat Obaman.

Kun %:t muunnetaan valitsijamiehiksi osavaltioittain, saadaan Obamalle 353 valitsijamiestä ja McCainille 185. Elikkäs sen suuruusluokan maanvyörymävoitto, että vastaavaa on haettava  v:lta 1997. jolloin  Bill Clinton voitti Bob Dole:n  luvuin 49.2% -40.7% eli valitsijamiesäänin 379 -159.

Poikkeuksellista on näissä vaaleissa se, että ns. babyboomers -ikäryhmän äänestäjät eivät enää ole suurin äänestäjien ikäryhmä, vaan se on ikäryhmän 18-40 äänestäjät, jotka ovat innostuneet rekisteröitymään ennennäkemättömästi ja joiden keskuudessa Obaman kannatus-% on 64.

Myös Afro-Amerikkalaisten rekisteröäinti- ja kampanjointi-into on näissä vaaleissa ennen näkemätöntä. Heidän keskuudessaan Obama on tietenkin ”Da Main Man” 95%:n kannatuksella. Samoin Latino-äänestäjien 67%, joka on kääntänyt Floridan ja Nevadan Obaman taakse.

Vaikka juuri nyt voidaan hyvällä syyllä sanoa ”IT’S THE ECONOMY, STUPID!”, olisi ilman finanssikriisiäkin Obaman voitto ollut lähes yhtä varma.

Näissä oloissa se on sata-varma, ellei Karl Rove järjestä jotain täysin yllättävää skandaalia joka kääntäisi tilanteen vastakkaiseksi. Finanssikriisin jyrätessä Amerikkaa tämä on käyt.kats. mahdotonta.

0 Responses to “Ennuste: Granpa McWar ja Caribou Barbi murskatappioon”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: