Silmäys USA:n vaaleihin

Uusin presidenttiehdokkaiden gallup tuli julki eilen. Luvut ovat 48-43 Obamalle, joka pitkästä aikaa otti selvän etumatkan McCainiin (Virhemarginaali on 4 %-yks.)

Viime viikolla julkisuuteen ampaissut USA:n talouskriisi ja siihen liittyneet McCainin sekavat lausunnot puhkaisivat Sarah Palin -kuplan heti, kun piti ruveta puhumaan asiaa. Tämä näkyy myös Obaman gallup-suosiossa.

Tosin tuolla valtakunnallisesti edustavaan otoikseen perustuvalla gallup-luvulla on enintään symboolinen merkitys, koska USA:n presidenttiä ei valita suoralla kansanvaalilla. Valinnan suorittavat osavaltiokohtaisesti valittavat valitsijamiehet.

Tällöin tärkeämpiä ovat osavaltiokohtaiset mielipidetiedustelut. Niiden perusteella ennustetaan Obaman tulevan valituksi 5-10 valitsijamiesäänen enemmistöllä.

Näin käyneekin, ellei ns. October Surprise käännä tilannetta äkillisesti päälaelleen: esim. vakava terroristi-isku merkittävään kohteeseen USA:ssa voisi olla tällainen. Obaman salamurhastakin liikkuu huhuja. Puhumattakaan vaalivilpisttä, jolla Bush hankki voiton v. 2004 ja 2000. USA:ssa kaikki, todella kaikki on mahdollista!

1 Response to “Silmäys USA:n vaaleihin”


  1. 1 Tuuli torstai, 25. syyskuu 2008 00:24

    No nythän McCain huutaa epätoivoisena ”aikalisä, aikalisä” ja yrittää peruuttaa perjantaisen vaalidebatin. 😀


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: