Lisää hallituksen tosi valheita

Pienituloisten verotusta luvataan helpottaa nostamalla kunnallisverotuksen ansiotulovähennystä ja valtio korvaa tästä aiheutuvan verotulojen menetytyksen kunnille täysimääräisesti.

Mitä se on?: Ansiotulovähennys koskee vain ansiotuloja, ei eläkkeitä, eikä muitakaan veronalaisia tulonsiirtoja kuten tyottömyys-, sairaus-, äitiyspäivärahaa tai opinto-ja omaishoidontukea.

Tulolajista riippumaton keino alentaa pienituloisten kunnallisveroa on nostaa perusvähennystä niin, että verotettavan tulon alaraja kunnallisverotuksessa on sama kuin valtionverotuksessa eli 12 600 e/vuosi. Tällöin kaikki alle 1050 e:n jäävä kk-tulo olisi täysin verotonta. Tämän kannustinvaikutus alipalkatun osa-aikatyön vastaanottoon olisi dramaattinen, koska nettotulot nousisivat kertaheitolla n. 20%.

Osan menetetyistä verotuloista kunnat saisivat takaisin vähentyneiden toimeentulotukimenojen kautta. Verotuksen nykytilanteessa jokainen 1:n hengen ruokakunta, jonka ainoa verotettava tulo on työmarkkinatuki tai työttömän peruspäiväraha, josta KELA aina suorittaa 20%:n ennakonpidätyksen, on oikeutettu toimeentulotukeen pelkästään tuon ennakonpidätyksen takia.

Verotus näin tuottaa automaattisesti uusia toimeentulotukiasiakkaita ja pyörittää kymmeniätuhansia ihmisiä luukulta luukulle kuukausittain vain siksi, ettei tätä pikku yksityiskohtaa haluta korjata nostamalla verotettavan tulon alarajaa samaksi sekä valtion- että kunnallisverotuksessa.

Tällainen verotuksellinen kontraproduktiivisuus on täysin vailla minkäänlaisia järkeviä perusteita, elleivät jotkut pidä köyhien kyykytystä hinnalla millä tahansa sellaisina!

180808 klo 16:42

0 Responses to “Lisää hallituksen tosi valheita”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: