Lomailun kehityskeskustelua

 

Esitin Teh Vaimolle jyrkän vaatimukseni siitä, että hänenkin on suhtauduttava lomansa viettoon lomailuna. Heitettävä tykkänään mielestään ajatukset siitä, mitä loman aikana ”PITÄISI” tehdä. Ikävä tosiasia on, että hänellä niin monien naisten tapaan on lähes krooninen taipumus työhulluuteen. Olen koko avioliittomme ajan (elokuussa 20 vuotta täyteen!) esimerkkini voimalla pyrkinyt osoittamaan hänelle, miten valmiissa maailmassamme kyllä pärjätään vähemmälläkin touhuamisella. Ei ole esimerkkini voima purrut.

Kun pari vuotta sitten vetäydyin ns. työelämästä ja rupesin eläkeläiseksi, otin joutessani hoitaakseni kaikki  kotityöt. Paha virhe! Teh Vaimo oli tähän järjestelyyn tyytyväinen, koska hänelle jäi enemmän aikaa ”omille töilleen”, joita hän kantoi työpaikaltaan kotiimme.

Protestoin voimakkaasti tätä menettelyä vastaan sillä perusteella, että ne eivät ole hänen omia töitään vaan firman töitä! Firman työt kuuluu tehdä firman toimitiloissa firman maksamin välinein ja ennen kaikkea firman maksamalla ajalla! Hänen vastaselityksensä oli säälittäväsi: Mutku mä TYKKÄÄN näistä mun töistä ja haluun tehdä ne hyvin, koska mä OSAAN ne! Voisiko pahempaa työhulluustapausta enää kuvitellakaan, kysyn vaan?                                                                                                   

Mielestäni ainoa asia, mikä lomalla pitää tehdä. on lomailla ja tehdä se kesäisen luonnon helmassa löhöillen. Esim. lukien hyvää kirjaa, satunnaisesti siemaillen tummaa tsekkiolutta sekä puolisoa halien. Tähän yritän Teh Vaimonkin houkutella töidensä ääreltä.

 

2 Responses to “Lomailun kehityskeskustelua”


  1. 1 kaura tiistai, 17. kesäkuu 2008 15:22

    Liityn mieluusti Teh Vaimon painostusryhmään. Nyt sitä lomailua! Irrotat vaan otteen sieltä niskasta ja hyvää lomaa 🙂 Työt ovat vielä kivempia, kun niiltä pitää välillä paastoa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: