Arkadianmäen osto-ja myyntiliike

Vaaliavustussotkun mediakäsittelyssä huomio on yksipuolisesti kiinnitetty avustuksen antajiin. Avun saajat ovat muutamaa ministeriä ja pääministeriä lukuunotta jätetty vähemmälle huomiolle. Kyseessä on kuitenkin aina ollut kahden kauppa: vaalirahan antaja on ostanut kansanedustajalta mielipiteitä, näkemyksiä tai periaatteita. Ja kansanedustajaksi pyrkivä on niitä myynyt.

Mitä kansan pitäisi ajatella sellaisesta kansanedustajasta, joka suuremmitta tunnon tuskitta on valmis myymään periaatteensa, ilmeisesti eniten tarjoavalle?

Kaupankäynnin päämotiivina on ilmeisesti kansanedustajanpaikan uusiminen tai sellaisen saavuttaminen kaikin mahdollisin keinoin, jopa laittominkin, jos lain rikkomisesta ei ole säädetty mitään rangaistusta.

Eli on noudatettu yritystoimintaan liittyvää voiton maksimoinnin moraalia kuten kaikessa muussakin kaupankäynnissä. Kokoomuksen osalta tässä ei ole mitään yllättävää, heillähän ei mitään muuta aatetta ole ollut enää vuosikymmeniin kuin markkinatalouden kritiikitön palvonta.

Kepun osalta asia on toisin. Taä meitsikin tuntee lukuisia peruskepulaisia, jotka edelleen muistavat alkiolaista köyhän asiaa ja arvostavat punamultayhteistyötä demareitten kanssa pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentamisessa 1970-ja 80-luvuilla. Ja muistavat, miten kokoomus koko ajan vaikeutti tuota rakennustyötä tiiviissä yhteistoiminnassa työnantajajärjestöjen kanssa.

Nyt kun city-kepulaiset pitävät Kepussa valtaa Vanhasen johdolla, näyttää alkiolainen aatteellisuus jäänen vähemmistöön Kepussa ja menettetelytavat eivät poikkea kokoomuslaisten kauppakamariöykkäreiden omaksumista:vain raha ratkaisee.

0 Responses to “Arkadianmäen osto-ja myyntiliike”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: