Sampo-pankin sotku syvenee yhä

Tänään uutisissa on raportoitu sotkuista yritysten tiliotteissa. Esim. valuuttamääräisten maksujen/saamisten virheelliset arvopäivät ovat aiheuttaneet virheellisten tietojen kirjautumisia valuuttojen kursseista, jotka esim. dollari-euro -muunnoksissa vaihtuvat päivittäin.

Kun ulkomaankauppaa valuutoissa käyvällä yrityksellä voi olla satoja tilitapahtumia päivässä, alkaa sivullinenkin ymmärtää sotkun vakavuuden.

Sotkun ajoituskin on tismalleen Murphyn lain mukainen. Maaliskun lopussa päättyi tämän vuoden eka kvartaali eli Q1/2008. Yrityksissä se tarkoittaa välitilinpäätöksen tekemistä juuri tähän aikaan. Paitsi ettei se nyt onnistukaan Sampo-pankin asiakkaina oleville yrityksille, koska Sampo-pankin sotkut ovat sekoittaneet niiden kirjanpidon.

Mitä tästä kaikesta seuraa? Korvausvaatimuksia ja yritysasiakkaidenkin pakoa pankista? Entä mitä siitä seuraa? Milloin isojen Danske Bankin pomojen päät alkavat putoilla?

Jos arvoisa lukija on havaitsevinaan vahingoniloa tekstissäni, on havainto kieltämättä oikea. Juuri tällä hetkellä Schadenfreude on toinen nimeni, hähä!

EDIT:

Eilinen (pe 18.04.08) Hesari kertoi, että sekä Nordean että OP-Pohjolan edustajat väittivät Sampo-pankin tahallaan hidastelevan pakenevien asiakkaidensa asiakkuuden siirroissa. Sampo-pankin kommentissa selitettiin hidastelun johtuvan henkilökunnan työpaineista ja kiistettiin sen tahallisuus.

Oli miten oli, mutta on merkillepantavaa, että pankkien perinteinen keskinäinen solidaarisuus alkaa rakoilla ja haaskalinnut kerääntyvät uhkaavasti Sampo-pankin ylle!

0 Responses to “Sampo-pankin sotku syvenee yhä”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: