Pankinvaihto suoritettu

Uudeksi pankiksemme valitsimme Teh Vaimon kanssa sitten paikallispankin eli säästöpankki Optian S-Pankin pysyessä edelleen kakkospankkina.

Optia on Suomen toiseksi suurin säästöpankki heti Aktian jälkeen. Sillä on 55 000 asiakasta Jyväskylässä, Kuopiossa, Torniossa, Kajaanissa, Rovaniemellä, Joensuussa ja Iisalmessa. Viime vuonna se teki 10 milj. € voittoa ja tase on vahva. Sen palvelumaksut sekä nettipankki ovat paljon asiakasystävällisempiä kuin Danske-Sampossa, joten vaihto oli helppo.

Lainojahan meillä ei enää ole, joten niistä ei tarvinnut puhua mitään. Teh Vaimon palkka siirtyy Optiaan ensi kuun alusta, samoin meitsin eläkkeet. Valtakirjalla pankki hoitaa käytännön järjestelyt puolestamme todella kätevästi. Samoin valtakirjalla uusi pankkimme saa Danske-Sammosta tiedot suoraveloituslaskuttajistamme, jotka veloittavat käyttötilejämme huhtikuun loppuun. Silloin irisanomme käyttötilitkin siellä vanhassa paska-pankissa, rahat sieltä on jo siirretty turvaan Optiaan.

Siis pankin vaihtoon menee käytännössä aikaa vähintään kuukausi, joten Danske-Sampon asiakaskadon todellinen määrä selviää aikaisintaan toukokuun lopulla. Ja kadon vaikutus 2. kvartaalin lukuihin kesäkuun lopulla.

Esim. jo 100 000 asiakkaan kato (eli -10%) näkyy ainakin markkinaosuudessa ja sotkun selvittelyssä teetettyjen massiivisten ylitöiden kustannukset kulurakenteessa.

Entä millainen on Danske-Sampon tulevaisuus? Luulenpa, että Nallen uusi pankki Nordea ostaa rauniot pois savuamasta!

—————-

Edit:

Teh Vaimon suosikkijoukkue Oulun Kärpät voitti lätkän mestaruuden Taas!  Ja korkkasimme sen kunniaksi PULLON SKUMPPAA TAAS!

 

0 Responses to “Pankinvaihto suoritettu”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: