Kotoisia keskustelunaiheita

Meillä on Teh Vaimon kanssa tapana kotona puhua pälättää keskenämme koko ajan sekä kahdenvälisistä asioista että maailman menosta.

Johtuu varmaan siitä, että molempien isovanhemmat olivat Karjalan evakkoja,  jolloin ”puhumattomista pohojalaasistakin” tuli praataajia.

S’on sukuvika että juttu luistaa! Ja kun juttu luistaa, niin taival taittuu, tämä elon taivalkin. Näin sanoi aina mummovainajani, Viipurin  evakko vm. -39 ja -44.

No, pääsiäisenä käytiin tapaamassa Teh Vaimon siskoja (3 kpl) ja niiden perheitä Oulussa. Vanahalla Valakosella Volovolla Nelostietä Uuesta Jyväskylästä Vanahaan Ouluun ja takaisin.

Jälleen, kuten aina maantieajossa, ihmettelimme yhteen ääneen niin useasti näkemiämme älyttömiä ohituksia. Nelostie on niin kapea, mutkainen ja mäkinen, että ohituspaikka on valittava todella huolella, sillä vastaan tulevaa  liikennettä on varmasti.

Ohituksissa näkee ihan kauhistuttavaa riskinottoa läheltä-piti -tilanteineen, että joutuu hämmästelemään näitten kamikaze-autoilijain runsautta. Selvästi näyttää siltä, että ohitukseen sisältyvä riski ei ole missään järkevässä suhteessa ohituksen tuottamaan kuviteltuun hyötyyn.

Kannattaako todella riskeerata oma ainutkertainen elämänsä  pari minsaa luhyemmän matka-ajan takia, kysyn vaan ?

Oulussa  tapasimme myös sisaruksista nuorimman.Miehen, joka työkseen myy käytettyjä autoja ja supliikki on sen mukainen. Kysyin tältä alan mieheltä syytä noihin mielettömiin kamikaze-ohituksiin.

Hän väitti sen taustalla olevan yksinkertaiset sosiaalipsykologiset realiteetit suomalaismiesten nykyelämässä. Ainoa paikka, jonne Akkavalta ei (vielä) ulotu, on miehen auto.

Auton ratissa ollessaan mies voi kokea olevansa aidosti vallan kahvassa. Kykenevä tekemään asiat oman mielensä mukaan välittämättä muista. Valtaosa. lähes 100% näistä kamikaze-kuskeista on aina miehiä. Kuten on rattijuopoistakin.

Mielenkiintoinen selitys, uskottavakin. Nykyisinhän käytettyjen autojen  kauppias vastaa entisaikojen hevoshuijaria. Molemmissa ammateissa tarvitaan ns. psykologista silmää, sillä myynnissähän on harvoin pelkkä kulkuväline.

0 Responses to “Kotoisia keskustelunaiheita”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: