Super Tuesday & beyond

Demokraattien tiukka kaksinkamppailu jatkuu. Viime kädessä sen ratkaisee kysymys rasismi vai seksismi eli rotuviha vs. naisviha.

Ehdokkainen väliset erot varsinaisessa substanssissa ovat jokseenkin merkityksettömiä,  joten äänestäjien keskuudessa vallitsevat asenteet em. skaalalla noussevat ratkaiseviksi.

Merkitystä on myös sillä, kumman taakse asettuvat John Edwardsin kannattajat Edwardsin nyt vetäydyttä pois kisasta. Koska Clinton sai enemmän ääniä vähemmän koulutetuilta ja pienituloisemmilta äänestäjiltä, näyttäisivät Edwardsin peruskannattajat (blue collar ay-miehet siirtyvän) Hillaryn tukijoiksi.

Obama sai enemmistön korkeasti koulutettujen, suurempi tuloisten, nuorten ja tietysti mustien (Obama’s my main man!) äänistä.

Huomion arvoista on,  että 36 tunnin kuluessa Super Tuesdayn jälkeen 125 000 ihmistä lahjoitti Obaman kampanjalle 7,2 milj.  ja  90% lahjoituksista oli alle 100 $:n on-line lahjoituksia.

Demokraattien vaikutusvaltainen Netroots-fraktio antoi siis jälleen tukensa Obamalle eikä establishmentin ehdokkaana pitämälleen Clintonille.

Obama on myös saanut uusia nimekkäitä tukijoita: Edward Kennedy, John Kerry ja uusimman huhun mukaan myös Al Gore ja Steve Jobs olisivat liittymässä Obaman tukijoukkoihin. Michael Moore on ilmoittanut kannattavansa demokraattien ehdokasta, mutta missään tapauksessa ei Hillarya.

Oma veikkaukseni on, että Obama on oleva demokraattien presidenttiehdokas, John Edwards varapres.ehdokas ja he voittavat heitä 20 vuotta vanhemman ”Vaikka-100-vuotta-Irakissa” John McCainin varapres.ehdokkaanaan Mitt Romney.

0 Responses to “Super Tuesday & beyond”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: