Wanted! Uusi puheenjohtaja SDP:lle

Osalla demareita on nyt halu vaihtaa puheenjohtaja.  Politiikassa henkilökysymykset  aina ovat kiinnostavampia kuin varsinainen substanssi eli politiikan ns. linja ja sen käytännön sovellukset.

Ikäänkuin puolueen politiikan linja voisi henkilöityä linjanvetäjänä toimivaan puheenjohtajaan, joka sitten kertoo kaadereille, mikä kussakin tilanteessa on puolueen virallinen linja puoluehallituksen päätösten perusteella. Näinhän se on perinteisesti mennyt.

Nyt ns. tuomiojalaiset esittävät tilalle eräänlaista uudistettua gallup-demokratiaa: jätetään varsinaiset kalliit puoluekannatusgallupit teettämättä ja sen sijaan neuvoa antavilla jäsenäänestyksillä kysytäänkin jäsenien mielipidettä niin asioista kuin henkilöistäkin.

Netissä tällaisten kyselyjen järjestäminen on vaivatonta ja kustannustehokasta. Puhumattakaan siitä, kuinka paljon paremmalta näyttää linjanvedon uusi suunta: jäseniltä johtoon päin, eli täsmälleen päinvastoin kuin tällä hetkellä!

Politiikassahan asiat ovat niinkuin ne *näyttävät* olevan. Elikkäs jos se näyttää paremmalta, se *on*  parempi! Ainakin mediajulkisuuden mielestä.

0 Responses to “Wanted! Uusi puheenjohtaja SDP:lle”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: