YLE:n rahoitus: mikä siinä on niin vaikeeta?

Meillekin tulee kotona kaapeli-tv:n katsojina piakkoin eteen kysymys digiboxien ostoista (2 töllöä) tai lupamaksun irtisanomisesta. Kaapeli-TV:kin kun vastoin yleiseurooppalaista käytäntöä siirtyy digin puolelle täysin tarpeettomassti.

Miksi näin tehdään? Siihen ei ole olemassa virallista eikä hyvää selitystä.

Ehkä kaapelioperaattori tarvii lisää kaistaa netin laajakaistakäyttäjiä varten, eikä haluaa kaivaa valokaapelia maahan kuparikaapelinsa viereen? Joten kotikatsomolla ostatetaan sitten digiboksit.

Normaali suomalaiskäytäntö: artisti maksaa!

Oli miten oli, Teh Vaimo on sitä mieltä, että ei hankita mitään digibokseja ennen kuin HDTV  on toteutunut. Irtisanotaan tv-lupa maaliskuun alusta ja lopetetaan töllön tuijotus toistaiseksi.

Meitsissä kun on enempi tota sohvaperun vikaa, niin vastustan tuota osittain. Kompromissina olen esittänyt läppäriemme usb-reikään tökättävää digiboksia, jota varten ei mitään lupia ruveta maksamaan.

Tänään käytiin Gigantissa ja näytin hänelle siellä millasia ne on ja miten ne läppärissä toimii. ”Nuin pieni! Ja nuin hyvin näkkyy!” hän hämmästeli.  Kun hintakin on 5:n kybän nurkilla, alkoi hän olla kypsää kauraa. Järkevästi hän esittikin, että ostetaan tommoset sit vasta joulun jälkeen, kun Ale:t alkaa. Meitsi oli tietysti samaa mieltä.

Tommosessa usb-tv-tikussa ei  ole mitään maksukortinlukijareikää, joten YLE:n rahoituksen hoito tällä keinoin ei kyllä onnaa. Näinhän alan guru Petteri Järvinenkin todisti taannoin Hesarissa.

Kun YLE  on kirjastolaitokseen verrattavissa yhteiskunnallisena palvelulaitoksena, tulee koko yhteiskunnan myös osallistua sen rahoitukseen. se tapahtuu yksinkertaisesti valtion budjettiin varatuilla veroeuroilla.

Tämän luulisi olevan päivänselvää, mutta nykyään vallitsevassa veropopulismin ilmapiirissä yritetään rakennella kaikenlaisia kalliita mekanismeja rahan keräämiseksi YLE:lle, jotta verojen korotuksilta vältyttäisiin maksoi mitä maksoi!

2 Responses to “YLE:n rahoitus: mikä siinä on niin vaikeeta?”


  1. 2 Jami Ryyti tiistai, 18. joulukuu 2007 16:33

    Miksi tv on muka niin tärkeä asia? YLE ei halua asiakaslähtöistä toimintaa, vaan lähettää esim. merisään ruotsiksi päivittäin Keski-Suomessa. Ei tule mieleenkään raportoida järvien jäätilannetta säännöllisesti syksyisin ja keväisin vaikka porukkaa hukkuu vähän väliä heikkoihin jäihin. Pääasia on valtakunnallinen MERISÄÄ.

    Sitäkin voisi pohtia miksi YLE lähettää Ruotsista tulevat uutiset hämmästyttävän usein KOTIMAAN UUTISISSA? 198 vuotta on mennyt mutta YLE:ssä tieto ei ole mennyt jakeluun.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: