Suomi (90 vee) vauraampi kuin koskaan, silti laman partaalla

Koko alkuvuoden poliitiikan ja talouden eliitti ja sen kontrolloima media hoki mantraa: ”Suomella menee nyt tosi hyvin, emme koskaan ole olleet vauraampia kuin nyt jne.” ja paukutteli henkseleitään.

Meitsille tosin tuli mieleen kysäri: Kun Suomella menee hyvin, niin kenellä silloin meneekään hyvin?

No, sitten alkoivat palkkaneuvottelut ns. liittokierroksena. Jo muuttui ääni kellossa, eliitin  vanha kaveri inflaatiopeikko kaivettiin esiin perustelemaan ns. palkkamalttia.

Osinko- ja optiomaltti puolestaan ei kuulu eliitin sanavarastoon.

Sitten tuli Tehy:n työtaistelu-uhka ja palkankorotukset ja kuinka ollakaan Suomen talous olikin laman partaalla! Ikäänkuin talouden perustekijät eli fundamentit olisivat yhdessä yössä heittäneet kuperkeikkaa ihan piruuttaan.

Retoriikan jyrkkä täyskäännös ei kuitenkaan perustunut mihinkään todellisuuden tapahtumiin, ainoastaan uhkakuvien maalailun ja pelottelun tarpeeseen, jotta palkankorotukset pysytettäisiin ns. maltillisina. Eli tasolla, joka ei  uhkaa pääomatulojen ja palkkatulojen välisen jakauman vinoutunutta nykytilaa.

Valtiosihteeri Kailaksen koirakoulun tottelevaisuusosion juuri läpäissyt  Jyrki Katteeton höpötti valtionvelan lyhentämistarpeesta, kunnes osoitettiin, että valtiolla ei ole velkaa! Valtion lainasaamiset kun ovat lainavastuita suuremmat.

Sitten Jyrki-Boy yritti hämätä valtionvelan suurilla vuosittaisilla korkomenoilla. Kun osoitettiin valtion korkotulojen olevan suuremmat kuin korkomenot, Katteeton on lopultakin ymmärtänyt pitää turpansa kiinni tästä asiasta.

Mutta uhkaavasta lamasta ja valtion uhkaavasta lisävelkaantumisesta hän edelleen jauhaa. Eli toistaa Sailaksen koirakoulun alumnien credoa, johon on yhtynyt kokomustien talousnero Niinistökin (saman oppilaitoksen kasvatti), tosin yhtä vähäisellä uskottavuudella.

0 Responses to “Suomi (90 vee) vauraampi kuin koskaan, silti laman partaalla”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: