Meitsi roudarina Teh Vaimon bändissä

Juttu on niin, että Teh Vaimolla on bändi muutamien vanhojen kamujensa kanssa. Kaikki ovat JY:n musiikkitieteen laitoksen alumneja, musiikinopettajia jossakin musiikkioppilaitoksessa ja aikamoisia virtuooseja.

Kyseessä on ns.  terapiabändi, joka soittaa omaksi ilokseen 70-luvun Stax-soulin covereita. Keikkoja vain pikkujouluissa ja Vappuna.

Kokoonpanossa on kb’s (eliTeh Vaimo, joka soittaa Yamaha digitaalipianoa ja  synttikkaaa sekä operoi MacBook tietsikalla ja ao. ohjelmalla ulkoiselle kovalevylle sämplättyä jousi- ja torvisektiota), kitaristi (Fender Strato x 2,  Martin 12-kielinen akustinen) , basisti (Fenderin nauhaton jazz bass) , rumpali (Rolandin digirummut + Paiste symblaalit ja vielä yksi multi-instrumentalisti, joka soittaa akustista ja sähköviulua, altto sax’ia, trumpettia, huilua ja huuliharppua sekä tekee vielä bändille sovitukset. Kaikki myös laulavat sekä harmoniaa että sooloa.

Kaikki ovat lisäksi naisia, mutta en sanoisi tätä tyttöbändiksi, koska kaikki ovat yli 40 vee rouvia.

Eilen oltiin treenikämpällä Muuramen Rannankylällä, keskellä korpea, jossa lähin naapuri on yli 3 km:n päässä. Voitiin siis käyttää autenttista tuotantovolyymia häiritsemättä ketään paitsi taivaan lintuja.

Meitsi viritteli piuhat paikoilleen Marsuihin ja monitoreihin sekä toimi soundin miksaajana.

Höylättävänä oli Staples Singersien  ”I’ll take you there”, Dusty Springfieldin ”Son of a preacher man”, Sam & Daven ”I’m a soul man” lokalisoituna nimellä ”I’m a soul woman”, Princen ”Purple Rain”  ja Dylanin ”Lay lady lay” sekä ”Knocking on heaven’s door” raskaana Guns&Roses -sovituksena.

Jumankekka että mimmit soitti hyvin! Ja hienoja piisejä! 10-15 minuuttisina jami-sovituksina. Purple Rainin loppuun kitaristi Big Mama (nimi viittaa siihen, että hän on 4:n lapsen äiti, ei hänen kokoonsa) pläjäytti 128 tahdin tosi komean soolon , sitten g-kieli katkesi.

Eipä noi ultra thin kielet kestä kielenvenytys-tekniikalla soittoa juuri sen pidempään. Mutta upea soundi niistä lähtee, taitajan käsissä.

Mainokset

0 Responses to “Meitsi roudarina Teh Vaimon bändissä”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: