Pakkaspäivä!

Aamulla varhain töihin menevä Teh Vaimo töni meitsinkin hereille ja sanoi innostuneesti: ”Siellä onkin pakkasta, Murphy ei nyt toiminutkaan, hähä!”

Eilen illalla olin nääs talvirenkaat autoon vaihdettuani (muuten helpommin sanottu kuin tehty, prkl!) ennustanut huomenna satavan kuitenkin vettä, Murphyn lain mukaan.

Toinen toimenpide, joka talven varalta eilen tehtiin, oli  talipallojen laitto molempiin terassimme lintulautoihin. Varpusia ilmaantuikin heti nokkimaan syötävää, tinttejä ei vielä näkynyt. Pari oravaakin kävi tsekkaamassa kattauksen, mutta niille ei tali maistu.

Juuri siksihän sitä käytämmekin, sillä linnunsiemenet maistuvat oraville liiankin hyvin: varpusille ja tinteille jää tuskin mitään, kun oravat heti käyvät kauhomassa siemenet kitoihinsa.

Aamulla oli tosiaan 2½ astetta pakkasta, mutta Teh Vaimo pääsi matkaan lämpimällä autolla, kun olin kaiken varalta kytkenyt piuhan lämpötolppaan. Ja puolelta päivinkin oli pakkasta -½ astetta ja nyt auringon jo laskettua on jo – 2 astetta. Mutta lumesta ei ole vielä tietoakaan.

Silti tämän talven eka pakkaspäivä. Mutta lämpenevää ja vesisadetta on ennustettu viikon puolivälistä, joten piiitkä syksy sen kun jakuu.

0 Responses to “Pakkaspäivä!”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: