Syyslomalla

Syyslomaviikko vaikuttaa meitsin joutomiehen elämässä niin, että Teh Vaimoa näkee enemmän kotosalla, koska hän ei käy töissä. Mitään lomasuunnitelmia tehostetun löhöilyn lisäksi ei olla tehty.

Sisareni perheineen piipahti ohikulkumatkallaan Äitimme luo Vaasaan. Terveiset laitettiin mukaan, vaikka olen päivittäin Skypellä videoyhteydessä häneen.

Äitimme on 82-vuotias ja innokas netin käyttäjä, joten vanhojen ihmisten yleisin ongelma yksinäisyys ei häntä vaivaa. Olemme sisareni kanssa jo toistakymmentä vuotta sitten  järjestäneet hänelle nettiyhteyden ja tarvittavat vehkeet. Nykyisin hänellä on 8 Megan laajakaistayhteys, läppäri ja Ubuntu-linux tarpeellisilla ohjelmilla, joita hän sekä osaa että haluaa käyttää, koska ”netti on niin paljon kivempi kuin telkkari!” 

Skypellä ja sähköpostilla yhteydenpito ystäviin ja sukulaisiin on vaivatonta ja halpaa, kuten hän on havainnut. Puhumattakaan pankkiasiain vaivattomasta hoidosta. 

Myös byrokraateille ja poliitikoille on hänen mielestään aina tarvittaessa  syytä laittaa terveisiä reaalimaailmasta sähköpostilla, kun se käy niin helposti eikä maksa paljon!

Ehkä yhteiskunnan on syytä varautua yhä lisääntyvään kansalaisaktivismiin it-teknologiaa hyödyntävien harmaiden panttereiden taholta.

2 Responses to “Syyslomalla”


  1. 1 Tuuli torstai, 18. lokakuu 2007 16:57

    Asiaa! Mummoni (ikä 81) hankki myöskin tänä vuonna nettiliittymän, jotta yhteydenpito tänne ulukomaille sujuisi paremmin. Nyt sitten sähköpostit viuhuvat, sentään skypeä ei olla saatu järkättyä vielä. Lisäksi Mummo käy netitse hoitamassa asioita ja lukemassa vironkieliset lehdet (Mummo opiskelee viroa työväenopistolla). Vaarikin lukee sähköpostini, vaikka ei koneeseen suostukaan koskemaan. 🙂

  2. 2 oblomovjr torstai, 18. lokakuu 2007 21:11

    BTW, mikähän siinä on, että yleensäkin ikäihmisistä naiset ovat paljon innokkaampia netin hyodyntäjiä kuin miehet?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: