Naisviha vs. rotuviha USA:ssa?

Meitsin kiinnostus USA:n politiikkaan johtuu osittain siitä, että meitsillä on jo yli 10 v ollut nettiystävä Clevelandissa. Tutustuimme alunperin eräässä musiikkiaiheisessa usenet newsgroupissa,  ja rupesimme meilailemaan. Nyttemmin keskustelemme Skype:n kautta reaaliaikaisesti, paitsi 7:n tunnin aikaero rajoittaa hieman.

Ystäväni on nelikymppinen nainen, mies + 2 lasta, progressiiviset (eli eurooppalaisittain vasemmistolaiset) mielipiteet politiikasta, eli inhoaa Bushin sotapolitiikkaa ja republikaaneja vieläkin enemmän kuin tää meitsi.

Eilisessä keskustelussamme oli pääaiheena ensi vuoden presidentin vaalit ja se voittaako demokraattien ehdokasasettelun Mrs. Clinton vai Mr. Obama.

Eli kumpi on voimakkaampaa: naisviha vai rotuviha? Ystäväni Rachelle (nimi äännetään ranskalaisittain Rashel eikä Reitshel, koska se on känen kanadanranskalaisen isoäitinsä perua) oli sitä mieltä, että demokraattien peruskannattajien keskuudessa ja yleisemminkin USA:n yhteiskunnallisessa ilmapiirissä naisviha on nykyään rotuvihaa voimakkaampaa, syvän etelän pimeimpiä alueita ehkä lukuunottamatta. Erityisesti tämä näkyy hänen mukaansa työelämässä. ”Corporate America” halveksii naisia, asennoituu kovin seksistisesti ja sortaa erityisesti pienten lasten äitejä.

Miten tämä kaikki vaikuttaa presidentin vaalin? R:n mielestä kaikki esillä olevat repub. ehdokkaat ovat kuin toistensa klooneja: valkoisia keski-ikäisiä rikkaita neanderthal-miehiä, joilla ei ole mitään luovia ajatuksia mistään. Tässä tilanteessa Hillaryn voitto on mahdollinen, mikäli äänestäjien enemmistönä olevat naiset kannattavat häntä lähes yksimielisesti.

Tosin R:n mielestä riskitön ehdokas olisi Al Gore, joka olisi lähes varma voittaja varsinaisessa presidentinvaalissakin.

on

0 Responses to “Naisviha vs. rotuviha USA:ssa?”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: