Rotat pakenevat uppoavasta laivasta USA:ssa

Kesän lopulla elokuussa lihavin rotta Karl Rove ja  sitten  Alberto Gonzales hyppäsivät karkuun Bushin uppoamisvaarassa olevasta valtiolaivasta.

Mutta Irakin miehitysjoukot käyvät aina vaan ”terrorismin vastaista sotaa” viidettä vuotta. Tosin laihoin tuloksin, sillä CIA:n raportin mukaan Al Qaida on tällä hetkellä vahvempi kuin koskaan.

Ei ihme, että USA:n väestöstä jo yli 2/3 kannattaa pikaista vetäytymistä Irakista: pojat kotiin jouluksi! Silti Pentagonin haukat varapres. ”Big” Dick Cheneyn johdolla vieläkin unelmoivat ”ennalta ehkäisevästä” ilmaiskusta Iraniin. Kolme lentotukialusta on ajettu asemiin Persian lahdelle provosoimaan Irania.

Mutta uuden sodan myyminen amerikkalaisille ja erityisesti kongressille on tällä kertaa paljon vaikeampaa kuin Irakin tapauksessa. Bushin hallinnon ja sotilasjohdon uskottavuus on niin alhainen, että kenraali Petraeusin antaessa väliraporttinsa viime viikolla Irakin sodasta,  53% amerikkalaisista ajatteli sen olevan muunneltua totuutta. Eli kenr. ”Betray_us cooking the books for White House”.

Kun alkuperäisestä Bushin koplasta on jäljellä enää Cheney ja Rice, alkavat myös republ. puolueen rivit rakoilla: ensi vuonna valitaan presidentin lisäksi myös kongressiedustajat ja puolet senaattoreista.

Uudelleenvalintaansa ajattelevat rep.kandidaatit tietävät Bushin ja hänen Irakin sotansa olevan epäsuosiossa  jokaisen osavaltion lähes jokaisessa vaalipiirissä,  joten on syytä ruveta tekemään ”uskottavaa” hajurakoa Bushiin.

Se käy vaivattomimmin muutamalla äänestyslinjaansa kongressissa ja senaatissa.

Tällöin on mahdollista, että senaatista löytyy ne 16 rep. ”luopiota”, jotka tarvitaan murtamaan Bushin veto-oikeudellaan tähän asti kaatamat yksinkertaisen (demokraatti-) enemmistön säätämät budjettilait, jotka lopettavat Irakin miehitysjoukkojen rahoituksen.

Senaatin 2/3:n enemmistön budjettivalta (”power of the purse”) voi siis mitätöidä  Bushin politiikan yksinkertaisesti sulkemalla rahahanat.

Mainokset

0 Responses to “Rotat pakenevat uppoavasta laivasta USA:ssa”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: