Kesäloman eksistentialismia

Viime viikot olen avustanut Teh Vaimoa viettämään lomaansa. Kaikin puolin miellyttävä tehtävä: käytiin ensin Oulussa Teh Vaimon kotiseudulla ja sitten Vaasassa vastaavasti meitsin lapsuuden maisemissa.

Joutomiehenä meitsi kokee ”loman” hiukan eri tavoin kuin muut: business as usual. Tärkeintä on, että Teh Vaimo pysyy tyytyväisenä, joka säällä.

Eksistentalismin dilemma onkin siinä,  mikä merkitys kesälomalla on tuolle oravanpyöräväestölle? Onko heille loma kaivattu poikkeus normaalioloista eli työkiireistä ja -paineista? Vai kokeeko  joku toisinajattelija lomansa ehkä normaalioloiksi ja työelämän ikäväksi poikkeustilaksi omassa elämässään?

Raha tässä tietysti ratkaisee: jos seuraavan 30 vuoden tulot on jo etukäteen diskontattu asunto-ja muiden velkojen maksuun, seuraa tuosta valinnasta se, että muihin isompiin valintoihin ei sitten enää ole varaa.

Halua kuitenkin saattaisi olla. Siksi Suomessa ilomielin maksetaan veroa unelmista viikottain elikkäs pelataan lottoa ja muita rahapelejä ahkeraan.

0 Responses to “Kesäloman eksistentialismia”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: