Nollamuksuluokka ja Suomen Mr. Bean

Lasten päivähoidon nollamaksuluokanpoistohanke (yhdyssana!, btw: otsikossa /ei/ ole painovirhettä)  on paljastunut ideologisesti motivoiduksi hyökkäykseksi, jolla on tarkoitus lopettaa jokaisen lapsen subjektiivinen oikeus  päivähoitoon.

Kyseessä on siis lapsen subjektiivinen oikeus eikä lapsen vanhempien subjektiivinen oikeus.

Tämän naamioiminen ”säästöksi” on paljastunut huijaukseksi. Mitään todellista säästöä ei näin oikeesti synny,  päinvastoin lisäkuluja, jos nollamaksuluokasta tulisikin harkinnanvaraista nykyisen tulorajoihin sidotun automatiikan sijasta

Samankaltainen huijaus liittyy siihenkin nollamaksuluokkaan, jota porvarihallitus kaavailee perintöveroon.

Yritysvarallisuuden siirtämistä  nollamaksuluokkaan  perintöverotuksessa on perusteltu työllisyyden turvaamisella yrittäjä-omistajan sukupolvenvaihtotilanteissa.

Minkäänlaista empiiristä tutkimustulosta tämän tueksi ei kuitenkaan ole, vaikka jo tähän astikin on ollut voimassa yritysvarallisuuden aliarvostus 40%:iin käyvästä arvosta eli markkinahinnasta kyseisissä sukupolvenvaihdostilanteissa.

Lisäksi kaikki laskelmat perintövero-alen kustannuksista perustuvat vuoden 2005  omaisuusverotuksen tietoihin. Sen jälkeen omaisuusarvot ovat nousseet valtavasti, joten v:n 2005 tiedot ovat täysin vanhentuneita.

Puhumattakaan siitä, että perintöveron valikoiva 0-maksuluokka kohtelee eriarvoisesti jopa saman perinnön eri perijöitä,  mikä on vastoin perustuslakiin kirjattua yhdenvertaisuusperiaatetta.

Tiivistelmä: tämä perintöveron 0-maksuluokkaesitys on täysin kelvottomasti valmisteltu ja ainoa peruste sille on ideologinen puhdasoppisuus eikä Kansan kokonaisetu, jota hallituksen tulee aina vaalia, eikä suinkaan hallituspuolueiden etuja.

Lyhyellä  virkakaudellaan Jyrki-Boy on jo kolme kertaa ampunut itseään jalkaan: tasa-arvotupo, johon ei ollutkaan rahaa sekä päivähoidon ja perintöveron nollamaksuluokat.

Hämmästyttävä saavutus niinkin kokeneelta metsästäjältä ja aseenkäsittelijältä! Tämän vuoksi Jyrki-Boy on Suomen Mr Bean, nolojen tilanteiden mies.

Kun verrataan Jyrki-Boyn ja Ilkka Kanervan tähänastisia saavutuksia, on selvää, että kokemuksella ja ammattitaidolla on todella merkitystä tuloksenteolle myös politiikon tehtävissä.

2 Responses to “Nollamuksuluokka ja Suomen Mr. Bean”


  1. 1 argos keskiviikko, 13. kesäkuu 2007 17:03

    Ideologinen kiihko ja ahneus ovat varmaan kaksi yleisintä sokeuden syytä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: