”Still crazy after all these years!”

Tänä aamuna heräsin hieman klo kybän jälkeen pianon soittoon

Teh Vaimo soitti ton otsikon piisin (Paul Simon) blues-version (Ray Charles) introa digitaalipianollaan (Yamaha) yhdistetyssä musiikki-ja makuuhuoneessamme, jonka arkkitehti alunperin tarkoitti olkkariksi.

Soitto oli huomaavaisen hiljaista volyymiltaan,  vaikka yleensä hän kuuntelee soittoaan kuulokkeilla, naapuriystävällisesti. Tähän ei  akustisen pianon soittaja pysty!

Teh Vaimon soittoa on aina ilo kuunnella oli piisi mikä tahansa, sillä hän ei ole mikään ”eiku”-tason soittaja.

Itse asiassa hän on ammatiltaan pianonsoiton opettaja ja aloittanut soittonsa jo 5-vuotiaana. Hän harjoittelee  vieläkin  tunnin joka päivä ”että sormet pysyis vetreinä.”

Entisenä harrastelijatason blues-basistina olenkin silloin tällöin kysynyt häneltä sen klassisen tyhmän kysymyksen, johon vain basisti pystyy, elikkäs: ”miten vaikeita noi sun skaalat  ja kvinttiympyrät oikein on, kun niitä et 40 vuoden treenaamisellakaan ole vielä oppinut?”

Vastauksena tulee takaisin jokin muusikkopiireisssä ikuista kiertoaan jatkavista lukuisista basisti-vitseistä, mikä on tietysti nätimpää kuin sanoa suoraan: ”Turpa kiinni idiootti!”

Mennäkseni vihdon varsinaiseen asiaan: viime viikolla Teh Vaimo yllätti tään meitsin sanomalla:”Kuulehan nyt jätkä, sä oot tullut vanhaksi, kun sua nykyään vituttaa ihan kaikki!”

Kun pyysin täsmentään  ton ”ihan kaikki”-entiteetin, hän oitis luetteli:”Ryssät, porvarihallitus, MTV3, Jyrki-Boy, Niinistö, Sailas, Kepu-Suomen Sanomat,  Pekkarinen, Värynen, Bush, Blair, Wolfowitz, Gonzales, Irakin sota, Israel, Kiina, globalisaatio, neoliberalistinen talouspolitiikka, perintövero, tasa-arvotupo, lätkän MM-kisat, europliisut. Riittääkö ?”

Oli pakko myöntää, että Teh Vaimo oli oikeilla jäljillä. Yritin kuitenkin selittää:”Mutku esmes kaikki mun kaverit ajattelee ihan samoin!”Siihen hän heitti:”Hah! Sä ja sun kaverit ootte kaikki samanlaisia: entisiä vihasia nuoria miehiä, joista on tullut vanhoja ja entistäkin vihasenpia!

Ei siinä nitään, mutta tarviiko noista jutuista koko ajan joka paikassa  marista, kun ette asioille kuitenkaan mitään voi?”

Hyvä kysymys. Ehkä tähän kokovartalovitutukseen liittyy jokin kätketty terapeuttinenkin osatekijä, joka palvelee ikääntymiseen sopeutunista?

Lopuksi sitaatti Maurice Chevalieriltä, joka oli 75-vuotiaana vielä duunissa Hollywoodissa ja sanoi haastattelussa näin: ”Growing old isn’t such a bad thing. Specially if you consider the alternative.”

1 Response to “”Still crazy after all these years!””


  1. 1 zepander torstai, 17. Touko 2007 19:50

    Tiätsä, yks mun juttu odottaa sun moderointijonossa vieläki.

    Z, sorry. Meitsin moka. Kiits kommemteista!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: