Vaalipäivänä porvari nukkui huonosti

Median tehokkaasti markkinoima Kokoomuksen 2:n kärjen taktiikka pelasi hienosti. Se antoi kok:lle mahdollisuuden pelata kaksilla korteilla.

Toisaalla saarnasi poroporvarillinen Sale:”Ei jakovaraa, ei lisää julkisia menoja!” Ja toisaalla pikkuporvariston kultapoju lupasi 2 mrd:n jakovarasta kaikkea hyvää pikkuporvaristolle.

”Tuloveroale! Perintöveroale! Eläkeläisille veroale! Tasa-arvotupo naisvaltaisille hoitoalolle!”

Eihän siinä sinänsä mitään outoa ollut. Paitsi se, että media vaikeni täysin kaksilla korteilla peluusta. Vallan vahtikoirasta tuli taas Salen sylikoira.

Politiikan toimittajat muistuttavat tuotoksissaan yhä enemmän urheilutoimittajia: ei analyysia mistään , ei mitään laajempaa kokonaisnäkemystä eikä kriittisyyttä. Pelkkää Ilta-Roskan viihdetuotantoa. Ai että minä kärsin!

Vasemmistolle, erityisesti demareille 5 paikan menetys oli fiasko, vaikkakin se osin oli huonoa tuuria vaalimatemaatiikan suhteen. 23 000 äänen tappio kepulle toi kokoomukselle vain 1:n paikan tappion kepuun. Saman suuruinen ääniero kok:n ja demareiden välillä tuottikin demareille 5 paikan tappion suhteessa kok:een.

Pohjimmainen syy tappioon on tietenkin, kuten Tuomiojakin jo on todennut, huonossa ja epäuskottavassa politiikassa. Ta- lousluvut makrotasolla ovat historiallisen hyvät, mutta kun ne ovat mikrotasolla tosi laiha lohtu.

Kansantalouden tulonjaon jättäminen pelkille markkinavoi- mille on aina hyvin epäsosiaalinen ratkaisu, joka tuottaa vain kasvavia tulo-ja varallisuuseroja.

Juuri näin päästivät demarit asioiden käymään punamultahal- lituksen aikana. Tällä kertaa demarit pettivät. Juuri vaalien alla esiin nostetut perinteiset tavoitteet tulonsiirtojen ja hy- vinvoinpalvelujen lisäämisestä olivat täysin vailla uskotta- vuutta, ja siksi äänestysposentin romahdus ja vaalitappio.

0 Responses to “Vaalipäivänä porvari nukkui huonosti”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: