Pianismia Naisten Päivänä

Tänään luin Kepu-Suomen Sanomien kulttuurisivuilta lehden musiikkikriitikon arvion viime torstaina (eli Naisten Päivän illalla) olleesta Jyväskylän Pianokilpailun finalistien konser- tista.

Siellä 2 loppukilpailijaa soittivat omat versionsa Tsaikovskin b-molli -pianokonsertosta ja se 3:as Mozartia. Tällainen musa ei ole sitä meitsin primaari-genren kamaa, mutta kun oli Naisten Päivä ja Teh Vaimokin (joka on soittanut pianoa 5-vuotiaasta lähtien) niin pyysi, niin lähdinpä messiin Kau- punginteatteriin.

Tuo musiikkikriitikko toteaa kisan voittajan Tsaikovski-tulkin- nasta, että ”hidas osa lauloi oblomovilaisittain sävytettyä kuk-

keaa lauluaan.” (KSML 10.3.2007, s. 28).

  1. Piisit paikanpäällä kuunnelleena tuo retoriikka avautuu: sillä kisan kolmanneksi tulleen 17 vee ihmelapsen tulkinta paahtoi melkein tuplatempoilla. Niillä Chopin’n minuuttivalssi olisi läpijuostu 45 sekkaan. Voittajan tulkinta nautiskeli hitaan osan kiireettömyydestä todella rehellisen aidon oblomovilaisittain.

Jos rakkaan lukijan mieleen ei ihan just muistu, millanen toi Tsaikovskin b-molli pianokonsertto olikaan, niin kuuntele Abban ”Dancing Queen”. Sen jylhät pianoriffit on suoraan varastettu mr. Chaikovsky’ltä, tosin sävellaji on tietysti modattu Majoriin elikkäs Duuriin.

0 Responses to “Pianismia Naisten Päivänä”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Mainokset

%d bloggers like this: